Veelgestelde vragen

Vraag:

Ik publiceer zelf ook documenten waarin onder andere verwijzingen voorkomen naar jurisprudentie en wetgeving. Hoe kan ik deze omzetten naar verwijzingen conform de Juriconnect-standaard?

Antwoord:

Er is geen standaard tool beschikbaar die dit kan doen. Het proces dat moet worden doorlopen, bestaat tenminste uit de volgende stappen:
  • bepaal welke tekst de verwijzing vormt die gestandaardiseerd moet worden;
  • zoek met behulp van de op deze website beschreven webservices de bijbehorende ID-s op;
  • neem deze extra informatie op in uw document.
Een aandachtspunt is dat er met de Juriconnect-standaard zeer precies naar bijvoorbeeld wetgeving kan worden verwezen. Zo kan bijvoorbeeld worden aangegeven dat een tekst van een artikel zoals deze geldig was op een bepaalde datum wordt bedoeld. De ervaring leert dat dergelijke informatie niet altijd expliciet genoeg in de tekst aanwezig is om dit te automatiseren. Zie ook onder Best practices.

 

Vraag:

Ik heb documenten waarin in de (source) code een Juriconnect-verwijzing is opgenomen. Als ik echter naar de tekst kijk in de browser zie ik geen werkende link. Hoe kan dat?

Antwoord:

Een Juriconnect-verwijzing is niet meer dan een technische verwijzing naar een gestandaardiseerde ID. Het is afhankelijk van uw content-systeem hoe de Juriconnect-verwijzing daadwerkelijk is geimplementeerd. U moet zelf een procedure inrichten die technisch gebruik kan maken van de Juriconnect-verwijzing.
Kijk bij Ondersteuning wanneer u hierbij geholpen wilt worden.

Heeft u andere vragen? Stuur deze dan via mail aan info@juriconnect.nl